auto
174

Sve spremno za brdsku trku Velika nagrada Cazina 2015.

Klix.ba
Peta trka ovogodišnjeg Prvenstva BiH na brdskim stazama rezervisana je za Cazin i proslavljenu stazu “Krajiška zmija”.

Kao i prethodnih godina organizator AMK Extra Sport Cazin ali i cijela lokalna zajednica vrijedno rade na pripremi trke koja s razlogom glasi za nabolju i najprestižniju u našem kalendaru.

Vozači iz dvanaest zemalja okupiće se 15. i 16. avgusta da testiraju svoje trkačke vještine i bolide na ovoj zahtjevnoj stazi. Brdska trka Grand Prix Cazin boduje se za slijedeća prvenstva: FIA CEZ Centralna Evropska Zona, FIA CEZ za Historic vozila, Kup Republike Slovačke na brdskim stazama, Prvenstvo Republike Slovačke na brdskim stazama, Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Republike Hrvatske za povijesna vozila, Šampionat Bosne i Hercegovine. Trka se vozi na dobro poznatoj stazi “SEDRA – OSTROŽAC” dužine 4.100 metara.

Kao i prethodnih godina i ove godine trka se vozi pod pokroviteljstvom načelnika općine Cazin, Nermina Ogreševića. Općina Cazin je respektabilan domaćin kako na svim manifestacijama tako i kada je u pitanju ova auto trka, a klub organizator i domaćini žele žele iskazati svoju gostoljubivost i dobrodošlicu dolazećim takmičarima, gostima i prijateljima njihove brdske trke.

Domaćini i organizatori pozivaju sve takmičare i ljubitelje trka i brzine da ne propuste još jedan spektakularan oktanski vikend na Krajiškoj zmiji.