{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stiže novi Chevrolet Malibu

S
31.3.2011. u 11:45
0
1
Stiže novi Chevrolet Malibu
0
Chevrolet se za zvaničnu svjetsku premijeru svog novog modela Malibu odlučio na neobičan potez. Naime, uz klasičnu premijeru na sajmu automobila, svjetskim tržištima će novi Malibu biti predstavljen preko društvene mreže Facebook.

Chevroletova premijera Malibua uživo počet će 19. aprila u 2:30 ujutro po srednjoevropskom vremenu na Facebooku. Tokom predstavljanja bit će dobrodošla razna pitanja i sugestije korisnika preko Twittera uz korištenje hasha #MalibuReveal, kao i na Chevroletovoj stranici na Facebooku pod Malibuovim tabom. Članovi Chevroletovog tima bit će na raspolaganju za pitanja, i to uživo, odmah nakon web-
premijere.

Ova web-premijera vremenski se poklapa s prvim predstavljanjem novog Malibua,19. aprila, na sajmu automobila u Šangaju. Novi Malibu će također biti predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku koji će biti otvoren za posjetitelje od 23. aprila do 1. maja.

Malibu će biti ponuđen sa štedljivim i snažnim četverocilindarskim motorima. Malibu je dizajniran kako bi se istaknuo na tržištima širom svijeta, a on je ujedno Chevroletov
prvi automobil srednje veličine koji će se prodavati globalno u oko 100 zemalja na šest kontinenata, a proizvodit će se na različitim lokacijama, uključujući Kinu i dva pogona u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prošle godine Chevrolet je na globalnom tržištu prodao 4,26 miliona vozila, u prosjeku svakih 7,4 sekunde jedno vozilo. Osam od deset najboljih tržišta za Chevrolet u 2010. bila su tržišta u razvoju: Brazil, Kina, Uzbekistan, Meksiko, Rusija, Indija, Argentina i Kolumbija. Predviđa se da će do 2012. na tržišta u razvoju otpadati više od 50% Chevroletove globalne prodaje.

Od 2008. godine, kada je Malibu proglašen sjevernoameričkim automobilom godine, u svijetu je prodan u više od 600.000 primjeraka. Malibu za modelsku 2013. godinu predstavlja već osmu generaciju ovog poznatog modela koji je prvi put predstavljen na tržištu 1964. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: