{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Stiže evropska verzija Suzukija Kizashi

S
Sarajevo-x.com
29.1.2010. u 12:39
0
0
Stiže evropska verzija Suzukija Kizashi
0
Stiže evropska verzija Suzukija Kizashi
Suzuki Kizashi
Evropska verzija Suzukija Kizashi trebala bi biti predstavljena na narednom Ženevskom sajmu automobila koji je planiran za mart ove godine. Kizashijeva izvedba koja će biti predstavljena ovom prilikom biće za sada namijenjena samo švicarskom tržištu, javljaju britanski mediji.
Suzuki planira da ovaj model automobila uvodi za svako tržište pojedinačno i za sada ne postoji jasan plan njegove prodaje u ostalim evropskim zemljama.

Kizashi je trenutno dostupan sa 2,4 litarskim motorom koji nije pogodan za tržišta kakvo je, naprimjer, britansko. To se ponajprije ima zahvaliti njegovim utjecajem na okolinu i činjenici da na jedan kilometar ispušta 180 miligrama karbon dioksida. Za Suzuki u Evropi ovo je poseban izazov.

S obzirom na stroge regulacije ispuštanja štetnih gasova u većini evropskih država, Suzuki otkriva da tu najprije namjerava da se pojavi sa manjim automobilima.

Kizashi je trenutno dostupan u Japanu, SAD-u i Australiji, dok će prodaja u Švicarskoj početi odmah nakon prezentacije u Ženevi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: