I Mitsubishi prati trendove

S
Sarajevo-x.com
20.1.2010. u 12:59
0
4
I Mitsubishi prati trendove
0
I Mitsubishi prati trendove
Popularnost velikih SUV-ova počela je značajno opadati, ali to ne znači da tržište i dalje nije zainteresovano za "sve u jednom" automobile koji se uspješno snalaze kako na cesti tako i van nje. Crossoveri koji kombinuju prednosti nekoliko automobila u jednom sve su popularniji, a sada je i Mitsubishi predstavio svoju viziju.
Mitsubishi kao jedan od najuglednijih proizvođača terenskih vozila najavio je da će na sajmu automobila u Ženevi u martu ove godine predstaviti svoj novi model. Riječ je o zanimljivom crossoveru koji uspješno kombinuje izgled i mogućnosti terenaca sa praktičnošću porodičnih urbanih automobila.


Sa 4,5 metra dugom karoserijom novi Mitsubishi ASX spada će među kompaktnije predstavnike ovog segmenta, dok u ponudi Mitsubishija zauzima mjesto ispod prilično popularnog Outlandera. Pored izgleda Mitsubishi nije obznanio mnogo podataka, pa je tek poznato da će novi ASX 1,8-litarski turbobenzinski motor koji će snagu prenositi preko 6-stepenog mjenjača, ali još uvijek nisu htjeli obznaniti koliko snage će proizvoditi ovaj motor. Iako su dizelski motori u ovakvim automobilima izuzetno popularni iz Mitsubishija, barem sada, ne najavljuju da će ponuditi moderni turbodizelaš za ASX. Potrošnju goriva ali i emisiju štetnih gasova značajno će smanjiti "stop&go“ tehnologija kojom će biti opremljen svaki ASX, a koja gasi motor prilikom svakog stajanja i tako značajno štedi gorivo.


Više podataka bi moglo biti dostupno već idućeg mjeseca kada Mitsubishi ASX u Japanu pod imenom RVR kreće u prodaju, te se ne bi trebao drastično razlikovati od verzije koja je namijenjena evropskim tržištima.Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: