auto
0

Škoda predstavila Rapid StylePLUS

Klix.ba
Škoda je paketom opreme "StylePLUS" kupcima ponudila Rapid koji je dobio nekoliko karoserijskih kozmetičkih poboljšanja.

Posebna edicija bazirana na paketu opreme Ambition dobila je crno lakirane lajsne na bokovima, a iste boje je lajsna na poklopcu prtljažnika i decentni zadnji spojler. Sve zajedno odlično se uklapa sa crnim kućištima retrovizora i rešetkama u prednjem odboniku.

Automobil je postavljen na 17-inčnim dvobojnim felgama, a može se dobiti u četiri boje karoserije: Denim plava, Corrida crvena, Sprint žuta and Candy bijela. Opciono se mogu dobiti i xenon svjetla zajedno sa svjetlima za maglu sa funkcijom zakretanja. Unutrašnjost je dobila nova sjedišta, papučice od nehrđajućeg čelika, kožom obložen upravljač i sjajno crne fragmente na komandnoj tabli i oblogama vrata.

Ručice parkirne kočnice i mjenjača također su obložene kožom. Standardni audio-sistem moguće je zamijeniti opcionim Amundsen navigacionim sistemom sa DAB radio-sistemom. Rapid StylePLUS može se dobiti sa četiri benzinska motora: 1.2 MPI (73 KS), 1.2 TSI (85 KS), 1.2 TSI (105 KS) i 1.4 TSI sa 120 KS. Što se tiče ponude dizelskih motora tu je 1.6 TDI sa 90 ili 105 KS.