auto
20

Škoda objavila promotivni video obnovljene Octavije RS snimljen na stazi

Klix.ba
Kompanija Škoda je otkrila izgled obnovljenog modela Octavia RS prije mjesec dana, a potom je prošle sedmice organizovala specijalni događaj za medije u Beču u Austriji. Sada je češki proizvođač objavio i prvi promotivni video.

Na videu je obnovljena Octavia RS, kao i nešto praktičnija Octavia RS Combi. Osim novih podijeljenih farova, model je dobio redizajnirani poklopac motora, nešto drugačiji prednji branik, kao i izmijenjena stražnja svjetla.

Unutrašnjost je u suštini ista, a razliku prave novi infotainment sistemi dostupni s 8,0 i 9,2-inčnim ekranima s touch dugmadima s lijeve strane.

U ponudi je i dalje isti 2,0-litarski TSI motor, ali on sada razvija 230 KS umjesto 220 KS, što je slučaj u standardnom modelu. Tu je i 2,0-litarski TDI motor koji isporučuje 184 KS, a ovaj model je moguće dobiti sa standardnim pogonom na prednje točkove, kao i sa opcionim pogonom na sva četiri točka. Model s benzinskim motorom je dostupan samo s prednjim pogonom.

Obnovljeni model je dobio jednu značajnu mehaničku promjenu, a to je stražnji trag točkova koji je povećan za 20-30 mm u zavisnosti od verzije.

Od Škode se očekuje da ove godine predstavi snažniji RS sa 2,0-litarskim TSI motorom koji bi trebao isporučivati 245 KS.

Obnovljena Octavia RS će se na tržištu nači u narednim mjesecima.