Od padova do podijuma
25

Serijal o povratku MotoGP šampiona: Marc Marquez ide na sve ili ništa

D. B.
Novi dokumentarni serijal pod nazivom "Marc Marquez: ALL IN" donosi sjajnu priču u španskom MotoGP šampionu.

U historiji sporta je mnogo fantastičnih i nevjerovatnih priča, no ona koja govori o španskom motociklisti Marcu Marquezu zaista je posebna. Bez obzira šta neko mislio o adrenalinskom univerzumu MotoGP-a u kojem se legendarni Španac proslavio, njegova priča koja je ispričana u dokumentarnom serijalu "Marc Marquez: ALL IN" svjedoči o nepopustljivom duhu sportiste.

Prije katastrofalnog pada na otvaranju sezone 2020. godine, koji je predstavljao prijetnju da okonča Marquezovu spektakularnu karijeru, Španac je već postavio ljestvicu visoko osvajanjem osam titula svjetskog prvaka, upisivanjem 59 MotoGP pobjeda, 100 podijuma i šest titula u kraljevskoj klasi. Poznat po svojoj neumornoj borbi za pobjedu, Marquez je prvi put ostavio trag na međunarodnoj sceni 2013. godine kada je postao najmlađi svjetski MotoGP šampion u historiji sa samo 20 godina.

Međutim, munjeviti uspon ovog nevjerovatnog talenta naišao je na niz neumoljivih izazova. Povrede su marginalizirale Marqueza i uskratile mu priliku da osvoji titule 2020., 2021. i 2022. godine. Dokumentarni serijal "Marc Marquez: ALL IN" prati put ovog šampiona suočenog s nedaćama, ilustrujući iskušenja i nevolje na putu njegovog povratka na podijum. Serijal također prezentira i njegovu hrabru odluku da napusti svoje poznato okruženje, oprosti se od rodnog grada i porodice te krene na nemilosrdan put ka ostvarenju svojih snova.

"Kao dijete sam uvijek želio više, nikad nije bilo dovoljno. Ako imam nešto, želim više, ako sam brz, želim biti još brži. Ja sam rođeni takmičar, ovo je nešto s čim se čovjek rađa. Čak i kad sam imao četiri ili pet godina, plakao bih kada bih u nekim igrama izgubio od oca i djeda. Kako to naučiti? Rođen sam s takvim mentalitetom", rekao je Marquez.

Dokumentarni serijal približava gledaoce Marquezu, sadrži intervjue s ljudima iz njegovog užeg kruga, timskim kolegama, novinarima, pa čak i rivalima kojima se nekada divio poput MotoGP šampiona Jorgea Lorenza.

"Kad sam stigao u MotoGP, kraljevsku kategoriju, bilo je to iznenađenje za sve jer sam odmah pobijedio u svojoj prvoj godini i to protiv svojih idola poput Valentina Rossija, Danija Pedrose i Jorgea Lorenza. Kad sam bio dijete, imao sam njihove postere, a kad sam igrao videoigre, birao sam uvijek Valentina Rossija", otkrio je legendarni šampion.

Marqueza hvale i poštuju šampioni iz drugih takmičenja, a među njima je i dvostruki prvak Formule 1, vozač Red Bull Racinga Max Verstappen.

"On radi stvari na motociklu koje većina ljudi ne može. Uvijek morate vjerovati da ćete se vratiti u svoju najbolju formu. Jednom kad on vrati svoju punu snagu, ponovo će dominirati", kazao je Verstappen.

Dokumentarni serijal "Marc Marquez: ALL IN" pruža jedinstvenu priliku gledaocima da urone u nemilosrdnu potragu sportiste za trijumfom uprkos nedaćama. Serijal je dostupan od 5. juna 2023. godine putem Red Bull TV-a, a nudi zadivljujuću priču o njegovom šampionskom putu ka oporavku i povratku na stazu, pokazujući Marquezovu čvrstu odlučnost da se vrati jači nego ikad.

Serijal o slavnom Marquezu pogledajte ovdje.