{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam nagrada za Daimlerova komercijalna vozila

30.5.2012. u 13:37
0
1
Sedam nagrada za Daimlerova komercijalna vozila
0
Na svečanosti u čast najboljih brendova i komercijalnih vozila u 2012. održanoj u Stuttgartu Daimler je osvojio sedam nagrada. U anketi je sudjelovalo više od 8000 čitaoca časopisa „Fernfahrer“, „lastauto omnibus“ i „trans aktuell“ izdavačkog društva ETM koji su kao najbolje odabrali pet Mercedes-Benzovih komercijalnih vozila i dva uslužna rješenja iz Mercedes-Benza.

Čitaoci su Mercedes-Benzov Sprinter proglasili pobjednikom u kategoriji dostavnih vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t, i to čak sedamnaesti put zaredom. Od ovog proljeća Sprinter je prvo dostavno vozilo koji se može opremiti 7-stepenim automatskim mjenjačem 7G-TRONIC.

Novi Mercedes-Benzov Actros pobijedio je u kategoriji kamiona za meĎunarodni transport. Ovaj posve novi kamion proslavio je svoju svjetsku premijeru u ljeto prošle godine. Novitet u sektoru Mercedes-Benzovih komercijalnih vozila izuzetno je ekonomičan, siguran i ekološki prihvatljiv zahvaljujući Euro 6 tehnologiji motora. U kategoriji kamiona kipera najveće dopuštene mase do 32 t također je pobijedio Actros. Više od 700.000 prodanih primjeraka od njegovog predstavljanja 1996. čine Actros najuspješnijim teškim kamionom na svijetu.

Na pobjedničkom postolju u kategoriji autobusa za gradski prevoz završio je Mercedes-Benzov Citaro. S više od 30.000 prodanih primjeraka u 14 godina proizvodnje, Citaro je najuspješniji gradski autobus svih vremena. Početkom maja postao je prvi europski gradski autobus s Euro 6 motorom.

Mercedes-Benzov Tourino nudi mnogobrojne opcije koje omogućavaju široku paletu prednosti – od meĎugradskog prevoza do VIP shuttle usluga. Ovaj praktični autobus čitaoci magazina ETM proglasili su pobjednikom u kategoriji srednje velikih autobusa.


Mercedes-Benz je pridobio glasače i u anketi o najboljim brendovima. MercedesBenz CharterWay šesti put zaredom osvojio je nagradu u kategoriji „najam/leasing“. CharterWay nudi usluge i pokretljivost usmjerenu na servis, nabavu i upravljanje Mercedes-Benzovim komercijalnim vozilima od 1992. godine.

U kategoriji „usluge kamion/prikolica“ čitaoci su pobjednikom proglasili usluge TruckWorksa iz Mercedes-Benza. TruckWorks je poveznica sveobuhvatnih usluga vezanih za komercijalna vozila. Preko usluge TruckWorks Daimler saraĎuje s uglednim proizvoĎačima prikolica, karoserija, osovina, kočionih sistema, utovarnih platformi i rashladnih jedinica.

F-AC i Ford nagrađuju

30.05.2012. u 18:09
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: