Auto Bild Test
0

Seat Ibiza najbolji automobil na testu izdržljivosti

Sarajevo-x.com
Posljednje izdanje njemačkog automagazina "Auto Bild" pokazalo je da je model Seat Ibiza pravi izbor u pogledu popravki, trajnosti, kao i ostalih atributa.

Nakon iscrpne test vožnje s pređenih 103.445 km širom Evrope, ukupni trošak popravke je iznosio samo 4,58 eura, i to za zamjenu osvjetljenja registarske tablice.

"Auto Bild" je nagradio model Seat Ibiza 1.4 16V Sport ukupnim rezultatom broj 1, rangirajući ga najvišom preporukom. Ovo Ibizu postavlja na vrh u okviru test kategorije "malih vozila", daleko ispred svojih konkurenata.

Po završetku testa izdržljivosti kako pišu test vozači iz Auto Bilda: "Seat Ibiza je došla do cilja sa svojim prvim setom kočnih diskova i pločica. Nije bilo nepredviđenih posjeta servisu i potrošnja ulja bila je nula."

Ocjena unutrašnjosti vozila takođe je izvanredna: "Sjedišta su ostala nepromijenjena do samog kraja, tj. zategnuta bočno, i zadržan je visok kvalitet, čak smo prilikom demontaže mislili da se neko ušunjao i zamijenio ih dok nismo gledali."

Performanse motora su takođe visoko ocijenjene. Na osnovu test izvještaja, Ibiza nije samo briljantno savladala test maratonske izdržljivosti, već je na kraju poboljšala performanse i ubrzanje.

Seat nudi svoj najbolje prodavani model u tri različite varijante karoserije: sportski model s troja vrata Ibiza SC, praktični model Ibiza s petero vrata, i prostrani karavan Ibiza ST.

Učinak na Euro NCAP testu na sudar bio je impresivan, gdje je osvojila pet zvjezdica za izuzetnu bezbjednost putnika.