|

SEAT BiH i Garden of Dreams donose muzej na otvorenom uz muziku i zabavu

SEAT BiH i Garden of Dreams donose muzej na otvorenom uz muziku i zabavu
182
Klix.ba
17.6.2019. u 20:45
7
komentara
182

dijeljenja
SEAT BiH i Garden of Dreams donose muzej na otvorenom uz muziku i zabavu
Festival Garden of Dreams će naredne sedmice, pored brojnih posjetioca festivala, u Sarajevo dovesti neka od najistaknutijih imena svjetske elektronske scene. Blizu 30 izvođača izmijenti će se tokom tri dana na nekoliko sarajevskih pozornica, te svojim zaraznim ritmovima i energijom rasplesati nekoliko hiljada posjetilaca.
Baš kao i SEAT, ovaj mladi i urbani festival privržen je muzici i urbanoj umjetnosti, koja će se slaviti tokom trećeg dana festivala, 23. juna u bašti Historijskog muzeja BiH.

SEAT ostaje privržen muzici i bit će partner festivala Garden of Dreams, te će kao "hospitality partner“ organizirati ustupanje svojih modela Alhambra, Leon i Arona za potrebe prevoza umjetnika ali i nekoliko aktivnosti tokom i nakon festivala. U nedjelju, 23. juna u bašti Historijskog muzeja BiH posjetioci će, pored sjajnih nastupa DJ Pional, DJ Ruede Hagelstein, DJ Torresa i dva B2B seta u izvedbi DJ Alicana i Murata Uncuoglua, te Kristijana Molnara i After Affair, imati priliku prisustvovati i oslikavanju murala inspirisanih "sarajevskom baštom snova“."SEAT je jedan od vodećih partnera nekih od najvećih muzičkih događaja u Evropi, a našoj porodici ove godine pridružili smo i festival Garden of Dreams. Dijelimo istu strast prema muzici i urbanoj umjetnosti, a festival je savršena platforma za dijeljenje našeg optimističnog, mladog duha,“ izjavio je Senad Trnka, Brand Manager SEAT-a u BiH.

Murale će oslikati umjetnici iz kolektiva Obojena klapa, a nakon festivala biće izloženi u JU Centar kulture i mladih Općine Centar do održavanja aukcije na kojoj će se moći kupiti. Novac od prodaje murala biće usmjeren u dobrotvorne svrhe.Radosna vijest za sve koji neće moći biti uživo jeste da je festival Garden of Dreams osigurao direktan prijenos nekoliko događaja i na svojim online kanalima. Ukoliko od 21. do 23. juna nećete biti u Sarajevu, budite uz SEAT i gardenofdreams.ba naloge na Facebook-u, Instagramu, SoundCloud-u, te na YouTube kanalu.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...