{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seat Altea dobio Evropsku nagradu za dizajn

16.1.2004. u 08:49
0
0
Seat Altea dobio Evropsku nagradu za dizajn
0
Seat Altea dobio Evropsku nagradu za dizajn
Prototip Seata Altea dobio je od evropske organizacije za dizajn, koja od 1989 promoviše automobilski dizajn i evropske dizajnere, nagradu za najbolje konceptno vozilo u 2003.godini.
Nagrada je na Sajmu automobila u Briselu dodijeljena Walteru de Silva, direktoru Seat Design-a i odgovornom za dizajn vozila Audi grupe. Sajam će za javnost biti otvoren od 15.-25.januara.

Nakon preuzimanja nagrade, de Silva je rekao kako Alteu smatra vozilom koje kombinuje konture koje će u budućnosti obilježavati sve Seatove proizvode. “Ne radi se o evoluciji, nego o revoluciji”, dodao je.” Nakon Altee će uslijediti modeli koji će potvrditi naš veliki napredak u dizajnu. Integracija u Audi grupu donijet će Seatu veoma pozitivnu transformaciju.”

Nagrade su dodijeljene nakon što je udruženje Designers (Europe) uzelo u razmatranje radove 200 profesionalnih dizajnera koji su radili na kreiranju svih vozila uvedenih u protekloj godini. Razmotrene su sljedeće kategorije: kompaktna, luksuzna, kompaktna MPV i kategorija koncept vozila u kojoj je Seat Altea dobio vrhunsko odlikovanje.

Designers (Europe) je referenca kako za proizvođače vozila, tako i za škole dizajna. Ovo udruženje od 1995.godine dodijeljuje nagrade i stipendije za studente dizajna.

U Seatu se ponose ovom prestižnom nagradom koja im je dodijeljena nekoliko mjeseci prije uvođenja na tržište modela Altea, koje se očekuje u proljeće ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: