auto
44

Scania slavi 125 godina postojanja

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
Povodom 125 obljetnice kompanije Scania, u Scania BH d.o.o. u Sarajevu, u dane petak 06.05.2016. godine i u subotu 07.05.2016. godine održavaju se Dani otvorenih vrata.

Scania BH d.o.o. posluje u Bosni i Hercegovini od 2000. godine. Organizovani su kroz servisne centre na dvije lokacije: Sarajevo i Banja Luka. Scania BH d.o.o. nudi kompletnu paletu proizvoda od teških kamiona za međunarodni transport, lokalnu distribuciju, građevinu i specijalne namjene, do gradskih i međugradskih autobusa kao i industrijskih i brodskih motora.

Uz to Scania svojim kupcima nudi kompletnu uslugu popravke i održavanja, upravljanja voznim parkom, obuke vozača a u saradnji sa Scania Creditom iz Švedske i finansiranje a sve u cilju povećanja efikasnosti poslovanja naših kupaca ali i smanjenju troškova poslovanja.

Kao lider u segmentu teških kamiona u 2015. godini Scania je dokazala da nudi kamion sa najsavremenijim pogonskim sklopom u automobilskoj industriji a što je rezultat stalnog unapređivanja razvoja što predstavlja ključnu vrijednost kompanije.

Ali razvoj ne prestaje sa usavršavanjem komponenti kamiona. Scania se sve više usmjerava prema budućnosti u kojoj će povezanost kamiona, vjerujemo biti ključna. Danas u Evropi Scania ima 150.000 povezanih kamiona, to omogućava razvoj inovativnih usluga koje su u potpunosti prilagođene potrebama kupaca.

Transportni biznis u Bosni i Hercegovini je porodični biznis. Zbog toga su Dani otvorenih dana, koje Scania organizuje s partnerima Porsche Sarajevo, R.P.M. Ljubuški i Schmitz Cargobull Sarajevo, namijenjeni cijeloj porodici.

U Scaniji vjeruju da se odnos gradi od malih nogu te su se pobrinuli za djecu svih životnih dobi. Svi zainteresovani mogu posjetiti Scania servisni centar na Rakovičkoj cesti 180A u Blažuju, gdje se mogu upoznati sa najmodernijim Scania kamionima, ali i novim modelima Porschea, Audija, Volkswagena, Škode i SEAT-a.

Vezani članci