Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
S obzirom kojim kapitalom raspolaze Tesla a kojim Rimac te na mogucnosti razvoja i ljudstva koji rade na projektima ovo je extra uspjeh Rimca
Gllup si, Tesla je fokusiran na proizvodnju serijskih elektricnih automobila a ne nekakvih beskorisnih hypercars. Mogu da ubace 8 elektro motora u auto, dođu do 3000ks i pređu 1/4 milje za 6 sekundi ali cemu to?
@SHOTMAKER Glluppa ti je stara kojoj sam napunio usta svojim bjelanjkom
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tesla S Plaid je bio jedini koji mu je mozda mogao parirati, sad je i to otklonjeno, Nevera ima ubjedljivo najbolje ubrzanje. Svaka cast Rimac.
Da si cuo za Tesla Rodster , vjerovatno nebi bio tako siguran u Neveru ( i ako je Rimac jako dobar auto) … Neka Mate odmjeri snagu svojim dvosjedom sa Tesla dvosjedom pa da vidimo utrku 😀
Tesla Plaid ima 3 elektromotora.
Kao ferari i golf gti jedan kosta 400000 a drugi 100000 i trkaju se
Ma ovo Nissan GTR Godzilla pojede za doručak na 400 metara i jednog i drugog
Neznam Čemu minusi Nissan je šampion na 400 metara...Ubije hladno ove dvije plastike
Kako ih ubije hladno kad je rekord na 402 drzala Tesla, a sad Rimac? Ne kontam kako?
Rimac doktor digao je našu LIPU da nemam komentara ,a ove Chetnike vratio na fabričku....
Nevera NIKAD neće doći u serijsku proizvodnju...sve sto bude valjalo od dijelova prodavat će se gigantima auto industrije...
Najbrzi autombil ikad svaka cast Rimac
Znaci auto sa 2000 ks je brze od auta sa 1000 ks.... Hoce li ko probati Nürburgring sa ovim elektricnim? Samo dragster takmicenja..
Ovo nije ni klasicni dragster. Rekord najbrzeg dragstera je 0,4 sekunde do stotke
jbg mogli ste porediti ferari sa fiat tipom
Razlika je mizerna kada uzmes u obzir da Nevera ima ured 1000ks snaga vise, a npr startno vrijeme Tesle je bolje, dok finalan rezultat razlika cca sekunda (uzmi u obzir da tesla uopste nije hypercar). Drugo teslu dobijes za 127k dolara, dok Nevera kosta par miliona.
E pa konju glupi bugati ili koenigsegg kostaju od 3 do 5 mil eura pa ih plad opere
Nije više sve ni u konjima, nego kako snagu preko guma prebaciti na asfalt a da ne proklizava.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako je dobro ovo Hrvatsko auto Ja imam rižcevu biciklu Greyp G6 i jako zadovoljan sam
Nemas ti ni za kafe, a tek za greypa.
Top ubrzanje seher gas do daske ferhadija basovi pun gas gas top top kola auta top prozori top