auto
10

Rijetki McLaren MP4-12C High Sport bi mogao biti prodan za 1,6 miliona dolara

Klix.ba
McLaren MP4-12C High Sport, koji je proizveden u ograničenoj seriji, bit će ponuđen na aukciji u januaru naredne godine.

McLaren Special Operation (MSO) je proizveo ukupno deset automobila. Onaj koji će biti prodan na aukciji označen je brojem 9 i jedini je koji nosi Vodafone Racing Team boje iz Formule 1.

Automobil posjeduje i neke specijalne komponente preuzete od GT3 verzije, koje uključuju branike s bočnim propusnicima zraka.

Ovaj automobil proizveden 2012. godine bio je u vlasništvu Rona Dennisa, a opremljen je i Stealth paket opreme, karbon keramičke kočnice i sportski izduvni sistem. Ispod poklopca motora se nalaze potpisi McLarenovih vozača.

McLaren MP4-12C High Sport je u besprijekornom stanju, a prešao je samo 327 km. Pokreće ga snažniji 3,8-litarski V8 twin-turbo motor, koji sada isporučuje 675 KS, 75 KS više nego ranije. Uparen je sa sedmostepenim mjenjačem s duplim kvačilom.

Aukcijska kuća Mecum Auctions će pokušati prodati automobil u januaru, a očekuje se da će dostići cijenu od 1,6 miliona dolara.