Lakše povrijeđen
7

Richard Hammond slupao skupocjeni hrvatski automobil Rimac Concept One

Klix.ba
Voditelj popularne emisije o automobilima The Grand Tour, Richard Hammond, koji je slavu stekao s Jeremyem Clarksonom i Jamesom Mayom prevezen je helikopterom u bolnicu nakon strašne nezgode u Švicarskoj.

Voditelj je ove sedmice je s kolegama snimao specijalnu emisiju električnim superautomobilima u Švicarskoj. Jedan od tih posebnih automobila bio je Rimac Concept One, ali na žalost snimanje je završilo strašnom nezgodom u kojoj je Hammond izletio se ceste u Conceptu One, što je završilo prevrtanjem i požarom u kojem je automobil u potpunosti izgorio, dok je Hammond zadobio ozbiljne povrede.

Hammondu ovo nije prva velika nesreća, pa se trojac na račun toga znao i našaliti tokom emisija The Grand Tour, a najozbiljnija je svakako bila on 2006. godine kada je Hammond izletio i isprevrtao se u automobilu na raketni pogon koji može ići čak 480 km/h.

Amazon, kao producenti emisije "The Grand Tour", objavili su fotografije koje pokazuju potpuno spaljeni Concept One nakon intervencije vatrogasaca, dok video pokazuje sami trenutak u kojem Hammond gubi kontrolu nad automobilom pred ulazak u lijevi zavoj.

"Richard Hammond je bio uključen u ozbiljnu nesreću nakon završene brdske trke Hemburg Hill Climb u Švicarskoj u automobilu Rimac Concept One, i to za vrijeme snimanja filma "The Grand Tour Sezone 2" na Amazonu Prime, ali srećom nije pretrpio nikakve ozbiljne povrede. Richard je bio svjestan i komunikativan te je izašao iz automobila prije nego što se vozilo zapalilo. On je prebačen u bolnicu u St. Gallenu radi pregleda moguće frakture koljena. Niko više nije bio u automobilu niti je učestvovao u nesreći, a mi bismo da se zahvalimo bolničarima za brzu reakciju. Uzrok nesreće nije poznat, istraga je u toku", kazao je glasnogovornik emisije "The Grand Tour" je rekao.

"To je bila najveća nesreća koju sam ikad vidio, ali nevjerojatno i na sreću, Richard je u redu", napisao je na Twitteru Hammondov kolega i televizijska zvijezda Jeremy Clarkson.