Dobro prošao
13

Richard Hammond priznao da je u prevrtanju auta Concept One mislio kako će umrijeti

Klix.ba
(Foto: AFP)
Britanski voditelj Richard Hammond vratio se poslu nakon stravičnog izlijetanja sa staze za volanom električnog automobila Rimac Concept One nakon čega je ipak prošao sa lakšim povredama.

U emisiji The Grand Tour susreo se sa direktorom hrvatske kompanije Rimac, Matom Rimcem i rezimirali informacije o slupanom, a potom i zapaljenom vozilu na snimanju 10. juna u Švicarskoj.

Hammond (47) se prisjetio trenutka kada je na snimanju u brzini izletio sa puta i prevrnuo se, samo srećom izbjegavši udaranje u obližnju kuću.

"Bio sam svjestan da će se auto neizbježno srušiti i naravno da je to bio trenutak straha: O Bože, to je to, umrijet ću!", ispričao je Hammond.

Ipak, uspio je izaći iz vozila u svjesnom stanju, a sada je objasnio da se osjećao kao "veš mašina sa ciglama u njoj".

Ispričao je da je mogao vidjeti nebo i zemlju dok se prevrtao, a da je spasiocima govorio da ga izvuku za ruke, a ne za noge jer vjeruje da je slomio nogu.

Hammondove kolege i ovoga puta su se našalile na njegov račun, a Jeremy Clarkson je rekao da je Richard možda doživio nesreću jer "ne vidi iznad volana".

"Prije nekoliko godina pokušao je voziti niz pistu, a on je nekako završio na glavi, a potom i u komi sljedećih nekoliko sedmica. I sada, pošto smo ustanovili da ne zna voziti po pravoj liniji, dokazao je da ne zna ni po okukama. Sve što je trebalo da uradi je da vozi mali električni auto švicarskim brdom, a on je nekako na lijevom zavoju prije cilja izgubio kontrolu, skrenuo niz brdo i završio u bolnici. Ponovo", dio je iz šaljivog komentara koji je napisao Clarkson.