Recesija pogađa bogataše
0

Reventoni na prodaju

Sarajevo-x.com
Prestižni i izuzetno raritetni Lamborghini Reventon, koji je proizveden u svega 20 primjeraka, postao je prilično čest primjerak na aukcijama, pa tako ekonomsku krizu očito osjećaju i superbogati koji su bili u stanju priuštiti ovakav automobil, a ujedno žele i dobro zaraditi na preprodaji.

Lamborghini je jedan od onih supersportskih automobila koji ima predodređenu sudbinu da jednog dana bude izuzetno raritetan automobil, što je u suštini već i danas, koji će imati gotovo neprocjenivu vrijednost. Lamborghini je prilikom dizajniranja ovog modela bio potaknut izgledom „stealth“ bombardera, što je itekako očito po finalnim, izlomljenim, linijama Reventona i fascinantnom mat crnom bojom koja jednostavno oduzima dah bilo kojem ljubitelju automobila, ali i aviona.

Ipak, vrijeme ekonomske krize utječe i na one najbogatije, te se većina kolekcionara skupih automobila odlučuje riješiti skupocjenih primjeraka, a pri tom i dodatno zaradaiti, te iz recesije izaći i još malo bogatiji nego što su bili. Tako se trenutno prodaje čak sedam Lamborghinija Reventona, i to putem specijalizovane Internet stranice JamesList.com. Naravno, prodaja čak 35 odsto primjeraka postojećih Reventona ni u kojem slučaju ne predstavlja rasprodaju koja će učiniti ovaj jedinstven pristupačniji, čak naprotiv. Naime, zavisno od pređene kilometraže i stanja primjerka ove Reventone je moguće kupiti za iznos od 1.250.000 eura, pa čak 1.580.000 eura, a s obzirom da je potpuno nov Reventon koštao „samo“ milion eura jasno je da će samo perverzno bogati biti zainteresovani za ovakve ponude.

Od sedam ponuđenih primjeraka Reventona, jedan dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, četiri su iz Njemačke, dok su dva primjerka iz Sjedinjenih Američkih Država. U svakom slučaju preprodaja egzotičnih automobila mogla bi se pokazati kao odličan izvor prihoda i zarade u krzinim mjesecima.