U Evropi 2021. godine
20

Renderi Volkswagenovog Nivusa najavljuju novi crossover

D. B.
Volkwagenova ponuda konstantno raste, a među budućim modelima je i crossover pod nazivom Nivus.

Radi se o crossoveru razvijenom u Brazilu koji će se prodavati lokalno, ali će se pojaviti i u Evropi 2021. godine gdje će se također i proizvoditi.

Očekuje se da će Nivus biti predstavljen na proljeće te da će biti crossover-coupe kombinacija. Ruski automobilistički magazin Kolesa je kreirao rendere na osnovu ranije objavljenog teaser videa.

Foto: Kolesa.ru
Foto: Kolesa.ru

Nivus se neće mnogo udaljavati od poznatog Volkswagenovog dizajnerskog jezika te će biti sličan T-Crossu, ali sa padajućom linijom krova kako bi se dobio elegantniji bočni profil. Unutrašnjost je zasad misterija, ali se ne očekuje ništa značajno drugačije u odnosu na T-Cross i Polo.

Volkswagen je u Južnoj Americi već objavio neke tehničke specifikacije o Nivusu pa je poznato da će se prodavati samo s prednjim pogonom. Pokretat će ga trocilindrični motor s turbopunjačem uparen sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim automatskim mjenjačem.

Osim toga, zna se da će 1,0-litarski TSI s manuelnim mjenjačem razvijati 114 KS, a u kombinaciji s automatskim mjenjačem 126 KS.