Nissan obara rekorde
0

Rast prodaje Nissana u BiH

Sarajevo-x.com
issan je sumirao prodajne rezultate na bosanskohercegovačkom tržištu u prvih šest mjeseci 2011. godine, te u navedenom periodu ostvario još jedan prodajni rekord. Naime, do kraja juna ove godine, Nissan je domaćim kupcima isporučio ukupno 108 automobila, što predstavlja povećanje od cijelih 300 posto u odnosu na isti period 2010. godine.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
S obzirom na to da je Nissan u cijeloj 2010. godini prodao ukupno 136 vozila i time postigao porast od 135% u odnosu na 2009. godinu, 108 vozila prodatih samo u prvoj polovini ove godine najavljuje još jedan prodajni rekord.

Najprodavaniji Nissan model u BiH nesumnjivo je novi Qashqai, koji je u obje verzije (Qashqai i Qashqai +2) u prvih šest mjeseci pronašao put do 58 novih vlasnika (+ 242 posto u odnosu na prvo polugodište 2010. godine), te tako čini 54 posto ukupne prodaje Nissana u BiH. Drugi najprodavaniji model, koji drži 31 posto ukupne prodaje je inovativni crossover Juke, aktuelni automobil godine u Bosni i Hercegovini, za kojeg se u proteklom periodu odlučilo 33 kupca. Juke je svojim originalnim vizuelnim nastupom, vrhunskom voznom dinamikom i cijenom koja starta već od 28.500 KM, sve češča pojava na bosanskohercegovačkim cestama.