Za proslavu prvog rođendana
0

Naito posebna edicija za Nissan Juke

Sarajevo-x.com
Za manje od godinu dana, Nissan Juke je kao prvi crossover u B-segmentu čvrsto utisnuo svoj znak na evropsko, ali i bosanskohercegovačko tržište crossovera, u čemu mu pomaže i titula automobila 2011. godine u Bosni i Hercegovini u izboru Udruženja automobilskih novinara u BiH. Čineći više od 28% posto prodaje Nissana u BiH, Juke je od samog starta napravio odličan rezultat osvojivši udio od 17,2% u segmentu malih SUV vozila.

U Nissanovoj tvornici u Sunderlandu na sjeveru Engleske do danas je proizvedeno više od 120.000 primjeraka koji su otišli u sve dijelove svijeta, a do kraja augusta u Evropi je prodano ukupno 99.713 primjeraka. Baš kao što je to prije njega učinio Qashqai, Juke je također prokrčio put u prethodno konzervativni dio tržišta.

Povezujući uzbudljivost sa istinskom inovativnošću u elegantnom, beskompromisnom vozilu, Juke svoj prvi rođendan proslavlja novom jedinstvenom izvedbom. Nazvana Naito - što na japanskome znači noć - i utemeljena na paketu opreme Acenta Sport Pack, specijalna verzija ima upadljive crne 17-inčne alu naplatke u kontrastu ili usklađene s tri boje karoserije: bijelom, vrlo upadljivom crvenom ili dramatičnom metalik crnom bojom.

Nissan Juke Naito temelji se na paketu opreme Acenta Sport Pack, što znači da standardna oprema uklučuje automatski klima uređaj, tempomat, svjetla za maglu, zatamnjena stražnja stakla, Bluetooth, Nissanov Dynamic Control System koji vozaču omogućava podešavanje dinamičkih funkcija automobila, a dodatno nudi krovni spojler, naslon za ruke i crne 17-inčne alu naplatke.

Na raspolaganju su sva tri dostupna motora: jedan dizelaš i dva 1,6-litarska benzinca. Na vrhu palete je benzinski motor s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem (DIG-T) koji nudi 190 KS. Drugi benzinski motor razvija 117 KS, dok 1.5 dCi common rail dizelaš raspolaže sa 110 KS.

Uspjeh Jukea dokazuje da su kupci zasićeni konvencionalnim automobilima i potvrđuje Nissanovo vodstvo kad je riječ o nečem pustolovnijem, inovativnijem i uzbudljivijem. Različit, inovativan, agilan i zabavan u vožnji - nije čudno da se Juke pokazao kao trenutan hit. Rođendanski Juke Naito dodatno začinjava stvari.

Vezani članci