auto
0

Zadnji trzaji Colina McRaea?

Klix.ba
Colin na svom radnom mjestu
Colin na svom radnom mjestu
Colin McRae se nada da će uspjeti ostaviti iza sebe loš rezultat iz Catalunye, te da će na Wales Rallyju u Velikoj Britaniji doći do jednog od podijumskih mjesta.

Ulozi se još više povećavaju uzme li se u obzir da je ovo zadnji rally ove sezone, te da bi nažalost mogao biti vrlo lako zadnji Colinov u njegovoj bogatoj karijeri.

McRae nije obnovio svoj ugovor sa Citroenom, te za sada jedinu šansu za nastup u idućoj sezoni ima kao privatni vozač Forda, ali čak ni to nije zasigurno potvrđeno iz Fordovog tabora.

McRae je prošlog vikenda u Španiji završio bez bodova, pa se sada želi dokazati pred domaćim navijačima te im dati razloga za slavlje u ovom velikom finalu, i možda odigrati bitnu ulogu u borbi za titulu koja se odvija između njegovih timskih kolega Sebastiana Loeba i Carlosa Sainza i naravno Pettera Solberga i zemljaka Richarda Burnsa.

Colin je nakon Catalunya rallya za svoj web site rekao: “Očito je veoma razočaravajuće završiti rally tako blizu bodova a opet otići bez ijednog, ali u ovoj sezoni sam već i previše navikao na takva razočarenja.” McRae je dodao: “Na svom domaćem rallyu ću definitivno dati sve od sebe, i nadam se usrećiti svoje navijače. Ova podloga mi najviše odgovara, te zbog sebe, svog suvozača Dereka Ringera i svih ljudi koji su me podržavali tokom cijele sezone hoću da ostvarim visok rezultat.”

Također kruže i glasine da je McRae prošle sedmice bio u pregovorima sa Nissanom u vezi mogućih nastupa za ovog proizvođača na legendarnom Dakar Rallyu.

McRae je izjavio da ga ovakav vid takmičenja izuzetno privlači, te da je za Nissanovu ekipu čuo mnogo dobrih stvari, ali za sada je sve ostalo na pregovorima i ništa nije potpisano.

Nama ostaje da čekamo kraljevski rally i da vidimo hoće li Colin ispuniti svoje obećanje te da li će, kao što je to nebrojeno puta uradio, od prevelike želje prerizično voziti i preći onu tanku granicu između vožnje koja obezbjeđuje najbolja vremena i vožnje koja obezbjeđuje uglavnom spektakularna prevrtanja.

Vezani članci