Ima ih samo osam
16

Prvi primjerci BMW-a M8 Gran Coupe First Edition izgledaju impresivno

D. B.
Prvih osam primjeraka ograničenog modela BMW M8 Gran Coupe First Edition specijalno je modificirao odjel BMW Individual Manufaktur te izgledaju zaista impresivno.

M8 Gran Coupe First Edition će biti proizveden u svega 400 primjeraka, a prvih osam primjeraka karakteriše prepoznatljiva individualnost.

Serija 8 ima veliki značaj za BMW, tako da činjenje osam prvih primjeraka modela M8 Grand Coupe First Edition još posebnijim je logičan marketinški potez.

Svi primjerci su lakirani u BMW Individual Aurora Diamant zelenu boju koja je slična Saleve Vert boji konceptnog M8 Gran Coupea iz 2008. godine. Lajsne oko prozora i rešetke hladnjaka sadrže i zlatnu boju, a isto se odnosi i na niti LED sijalica u laserskim svjetlima te na 22-inčne M naplatke od legura.

Na stražnjem dijelu sjajni crni M8 logo sadrži i oznaku "1 to 8", a ona se nalazi i na vanjskoj strani B stubova automobila, na naslonjačima za glavu te na patosnicama.

Na pragovima je ispisano "BMW Individual Manufaktur", kao i na centralnoj konzoli.

Ovaj model je baziran na modelu M8 Copetition Gran Coupe što znači da BMW M V8 motor razvija 617 KS. Osam primjeraka modela će se od ostalih razlikovati po BMW Individual Taruma smeđoj koži kojom je presvućena unutrašnjost, kao i sjajnim crnim detaljima na armaturnoj ploči.