auto
8

Proizveden milioniti Renault Kangoo u francuskoj tvornici Maubeuge

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Renaultova tvornica Maubeuge u sjevernoj Francuskoj, u kojoj se proizvodnja odvija od 2007. godine, proizvela je milioniti primjerak druge generacije modela Kangoo, a jubilarni model bit će isporučen kupcu u Japanu.

Renaultovoj tvornici Maubeuge u sjevernoj Francuskoj pripao je jubilej milionitog proizvedenog primjerka modela Kangoo druge generacije. Renaultov model kreiran za široke potrebe kupaca inicijalno je nastao 1998. godine, a nasljednik je komercijalizovan 2007. godine, kada je i krenula proizvodnja u tvornici Maubeuge.

Model Kangoo se proizvodi u dvije verzije kako bi zadovoljio različite profile klijenata, u putničkoj za potrebe krajnjih kupaca i lakoj komercijalnoj izvedbi (LKV) kao miljenik poslovnih korisnika. Komercijalna verzija je zaštitni znak ovog modela, a proizvodi se u tri veličine: Kangoo Compact, Kangoo Express i Kangoo Maxi. Kao dio Renaultove ekološke osviještenosti, verzija Kangoo Maxi se ujedno izrađuje i u električnoj izvedbi pod nazivom Kangoo ZE.

"Kangoo i dalje privlači raznoliku klijentelu, od poslovnih do privatnih kupaca na svim prisutnim tržištima. Naša cijela tvornica je ponosna na ovaj jubilej, ali i poslovnu orijentaciju ovog modela, što potvrđuje našu sposobnost da zadovoljimo potpuna očekivanja kupaca u smislu kvalitete i njihovih potreba", izjavio je Jose Martin Vega, direktor Renault Maubeuge tvornice.