Posjedovao brojna vozila
11

Prodaje se impresivna kolekcija automobila uhapšenog youtubera uključujući "Power Rangers" Lamborghini

D. B.
Bill Omar Carrasquillo, youtuber poznat kao Omi in a Hellcat, bio je vlasnik impresivne kolekcije automobila, ali je sada ostao bez nje jer se vozila prodaju na aukciji.

Omi je lišen slobode i osuđen na 66 mjeseci zatvora i pet godina uslovno zbog prevara koje se odnose na kablovsku televiziju. On i još neki njegovi saučesnici su na prevaru dolazili do naloga za kablovsku televiziju te su potom preprodavali sadržaj hiljadama svojih pretplatnika omogućavajući im stream i playback. Grupa je navodno zaradila više od 30 miliona dolara, odnosno oko 28,6 miliona eura, a novac su koristili za kupovinu kuća i automobila.

Pomenuti youtuber je osuđen za dugi niz prekršaja uključujući zavjeru, prevaru, pranje novca, lažne izjave, utaju poreza, reprodukciju zaštićenih djela i druge. Naređeno mu je da plati odštetu kablovskim operaterima u vrijednosti od 10,7 miliona dolara (10,2 miliona eura), poreznoj upravi 5 miliona dolara (4,7 miliona eura), a ostat će i bez 30 miliona dolara (28,6 miliona eura) nezakonite dobiti.

Njegova kolekcija automobila ponuđena je na prodaju i čine je ukupno 32 automobila, kao i nekoliko kvadova, motocikala i drugih vozila. Među njima su pod dva primjerka modela Jeep Grand Cherokee Trackhawk, Dodge Challenger i Dodge Charger SRT Hellcat, Dodge Durango SRT, četiri Lamborghinija, dva Ford Mustanga, Audi R8, Acura NSX, Bentley Continental GT, BMW M8, Toyota Supra, Honda Civic Type R i drugi. Posebnu pažnju privlači Lamborghini Aventador LP740-4S iz 2019. godine, koji krasi folija s dizajnom Power Rangersa.