Ograničeni model
6

"Procurile" fotografije Porschea 911 GT2 RS

Klix.ba
Nakon neočekivanog debija na sajmu E3 ranije ovog mjeseca, "procurile" su i neke zvanične fotografije Porschea 911 GT2 RS.

Nakon pojave fotografija, nema sumnje a će automobil biti uskoro i zvanično predstavljen. Radi se o ograničenom modelu, koji bi svoje lice trebao pokazati ovog vikenda na Goodwood festivalu brzine.

Fotografije otkrivaju unutrašnjost automobila koja je dosta "olakšana", što je i očekivano, a prisutno je mnogo komponenti od karbonskih vlakana. Dominira crna boja, a kontrast čine crveni detalji. Primijetan je i zaštitni kavez iza sportskih sjedišta. Oni koji kupe automobil dobit će i vrijedan sat.

Tehničkih podataka je malo, ali izvori bliski Porscheu tvrde da poboljšani 3,8-litarski buturbo motor razvija oko 700 KS. Za ubrzaje od 0 do 100 km/h je potrebno 2,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 341 km/h. Automobil je težak 1.500 kg.

Porsche će navodno proizvesti 1.000 automobila, a svi su već rasprodani.

Ljubitelji videoigara će moći virtuelno isprobati 911 GT2 RS igrajući igru Forza Motorsport 7, koja će korisnicima PC-ja i konzole Xbox One biti dostupna u oktobru, dok će se verzija za konzolu Xbox One X pojaviti u prodaji 7. novembra.