{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevent Goražde - dvije godine poslije

31.3.2014. u 11:37
60
Prevent Goražde - dvije godine poslije
60
Prevent Goražde - dvije godine poslije
Prevent je u Goražde došao 2007. godine kada je zaposlio 30 ljudi. Sa daljim razvojem u 2011. godini na ovoj lokaciji pokreće proizvodnju autopresvlaka pri čemu je angažovano stotinjak ljudi, da bi kraj te iste godine dočekao sa 520 zaposlenika. Dalja dinamika zpošljavanja se nastavlja i u 2012. godini, kada je tokom cijele godine, svaki mjesec u prosjeku 40 ljudi dobivalo svoje radno mjesto.
Danas, Prevent na proizvodnoj lokaciji u Goraždu zapošljava preko 1100 radnika u tri proizvodne kompanije: Prevent Safetly, Prevent Goražde i Prevent Components.

Prevent Safety se bavi proizvodnjom zaštitne opreme, dok nova članica Grupacije, Prevent Components osnovana u novembru prošle godine, se bavi proizvodnjom plastičnih djelova za ručicu, za prestižni BMW. Ova mlada firma iako nedavno registrovana već ima 60 uposlenih.„Mi stalno idemo naprijed i proširujemo naše poslovanje, a samim tim i ljudske resure. Cilj nam je da zadržimo mlade kadrove, odnosno kadrove na kojima će počivati budućnost grada", ističe Haris Rahman, direktor Prevent Goražda.Također, Prevent u Goraždu je u ovu godinu ušao sa novim projektom. Radi se o proizvodnji autopresvlaka za Volkswagen Golf Sportsvan. Preciznije, tekstile i kožne izvedbe autopresvlaka iz Goražda nalazit će se u nasljedniku sadašnjeg Golfa Plus.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: