Eksperti za zvuk
10

Poznata slovenačka kompanija Akrapovič slavi 30. rođendan

E. L.
Majstori za izduvne sisteme
Majstori za izduvne sisteme
U sklopu proslavljanja 30 godina postojanja Akrapovičevi "mađioničari" za izduvne sisteme napravit će po 30 jubilarnih opcija za vlasnike Kawasakija ZX-10 R/RR i Ferrarija F8 Tributo.

Slovenačku kompaniju Akrapovič osnovao je bivši motociklistički trkač Igor Akrapovič koji je prije 30 godina počeo proizvoditi posebne izduvne sisteme, tada samo za motocikle.

Strast prema zvuku i poboljšanim performansama kasnije je proširena i na proizvodnju izduvnih sistema za automobile. Ostvareni rezultati i saradnja s nekolicinom trkaćih timova u različitim svjetskim šampionatima Igorov zaštitni znak učinili su drugom najpoznatijom škorpijom na svijetu, jer se iza škorpije kriju i automobilske kreacije koje više od 70 godina dolaze iz čuvene italijanske kompanije Abarth.

U slovenačkim proizvodnim pogonima Akrapoviča danas radi više od 1.300 osoba, a njihovim posljednjim nedavno predstavljenim izduvnim sistemima koji će poboljšati "zvuk i sliku" obradovat će se vlasnici BMW-a M8 i Porschea 718 Cayman GT4.

Pored rješenja za spomenute automobile, kompanija Akrapovič će u sklopu obilježavanja 30. rođendana napraviti po 30 primjeraka titanijumskog izduvnog sistema 'Evolution Line 30th Anniversary' za vlasnike Kawasakijevog motocikla ZX-10 R/RR i Ferarijevog modela F8 Tributo koji neće biti jeftini, ali u Akrapoviču tvrde da će definitivno opravdati svoju cijenu. Ne sumnjamo!