Testiranje u Africi
19

Porsche Macan dobio novi teaser, debituje krajem jula

Klix.ba
Kompanija Porsche je objavila novi teaser i fotografije za obnovljeni Macan koji će biti predstavljen krajem jula.

Fotografije su nastale tokom testiranja manjeg Porscheovog SUV-a u Kraljevini Lesoto, a Macan je vožen na nadmorskoj visini i do 3.400 metara.

Iz Porschea kažu da je Macan sportski automobil u tijelu kompaktnog SUV-a, a teaser prikazuje njegove sposobnosti na teškom terenu. Od poboljšane verzije Macana se mnogo očekuje, jer je prethodni model prodan u 350.000 primjeraka širom svijeta od 2014. godine. Zanimljiv je podatak i da je Macan tokom prošle godine nadmašio prodaju modela 911 u omjeru 3:1.

Detalja o novom Macanu nema, ali se nagovještava povećanje snage. U slučaju osnovnog modela snaga će biti povećana sa 248 na gotovo 300 KS, dok će snažniji Macan S dobiti dodatnih 20 KS pa će njegova ukupna snaga iznositi 355 KS. Najsnažniji Turbo će dobiti novih 40 KS, što znači da će isporučivati 434 KS.

Oni koji su se nadali dizelu bit će razočarani, jer ga definitivno neće biti, kao ni hibridnog modela.

Osim promjena ispod poklopca motora, obnovljeni Macan će imati i diskretne promjene dizajna, kao i instrument table kako bi se našlo prostora za veći infotainment sistem. Druge modifikacije uključuju više aluminija u ovjesu s ciljem smanjenja težne, kao i poboljšanu upravljivost te kočnice obložene volframom s bijelim kočionim kliještima. Iz Porschea su obećali da će vožnja biti ugodnija i udobnija.