Opcija za tradicionaliste
23

Porsche 911 uskoro će se moći naručiti i u kombinaciji s ručnim mjenjačem

E. L.
Odlična vijest za ljubitelje tradicionalnih rješenja: Porsche će aktuelne modele 911 Carrera S i 911 Carrera 4S uskoro ponuditi i u kombinaciji s ručnim 7-stepenim mjenjačem.

Neznatno kašnjenje prilikom ubrzanja od 0 do 100 km/h, u odnosu na modele 911 Carrera S i Carrera 4S, koji se standardno isporučuju u kombinaciji s 8-stepenim automatskim mjenjačem s dva kvačila (PDK - Porsche Doppelkupplungsgetriebe), zasigurno neće smetati ljubiteljima tradicionalnih rješenja kojima će (bez dodatnih troškova) njemačka automobilska kompanija spomenute modele uskoro ponuditi u kombinaciji s ručnim 7-stepenim mjenjačem.

U standardnoj opremi Coupe i Cabrio Carrera S i 4S s ručnim mjenjačima bit će i Sport Chrono paket, a elektronska ograničena blokada diferencijala, koja se isporučuje uz PDK mjenjače, u ovom slučaju bit će zamijenjena tradicionalnom mehaničkom varijantom.

U Porscheu još nisu objavili zvanične podatke, ali najavljuju da će 450 konjskih snaga koje isporučuje trolitarski 6-cilindarski boxer motor u kombinaciji s trećom papučicom biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h "ispod četiri sekunde" i 306 km/h. Ručni mjenjač neće se nuditi kao opcija uz osnovnu Carreru (385 KS).