auto
0

Porsche 911 najpouzdaniji sportski automobil

Sarajevo-x.com
Vodeći američki institut za istraživanje tržišta, J.D.Power and Associates, proglasio je Porscheov model 911 najsigurnijim automobilom.

Do ovog rezultata došla je aktuelna VDS studije (Vehicle Dependability Study 2011), koja je analizirala vozila registrovana u periodu od septembra 2007.godine do februara 2008.godine. Inače, VDS studija se temelji na evaluaciji mišljenja više od 43.700 američkih vlasnika automobila. Prema njihovim izjavama, Porsche je najbolji njemački proizvođač automobila.

Najveće priznanje dodijeljeno je i kvaliteti proizvodnje: Porscheova matična fabrika u Stuttgart-Zuffenhausenu ocijenjena je najboljom fabrikom automobila u svijetu – s obzirom na dugovječnu kvalitetu automobila koji se tamo proizvode.

"Ovi rezultati dolaze kao potvrda našem konsekventnom nastojanju da održimo vrhunsku kvalitetu u toku cjelokupnog procesa proizvodnje. Mi u Porscheu nikada nismo posve zadovoljni postignutim. U tradiciji nam je da uvijek težimo ka boljem. Jer, i kategoriju kvalitete posmatramo sa sportskog stanovišta", objašnjava dr. Stefan Knirsch, rukovodilac kvalitete u Porsche AG-u.