IZ KLUBA NAJBRŽIH
0

Pogledajte kako na stazi Nürburgring Nordschleife ide i zvuči BMW M3 CS

E. L.
Jedinstvena njemačka staza Nürburgring Nordschleife i dalje je prvo mjesto na kojem sve automobilske kompanije koje proizvode sportske i supersportske modele automobila demonstriraju potencijal svojih najnovijih kreacija.

Među posljednjim izazivačima našao se i superbrzi BMW M3 CS koji je na zvanično mjerenje vremena stigao u organizaciji M odjela, a videomaterijal pokazuje da je brojčano ograničenom izdanju za zatvaranje kompleksnog 22,8-kilometarskog kruga trebalo sedam minuta i 28,76 sekundi.

S ostvarenim vremenom, M3 CS iza sebe je ostavio nekolicinu slično koncipiranih automobila među kojima je Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, ali i BMW M5 CS.

Dok čekamo da M odjel predstavi najavljeni M4 CS, vrijedi podsjetiti da M3 CS pokreće poznati trolitarski linijski 6-cilindarski biturbo motor koji razvija 550 konjskih snaga i 650 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine (xDrive) zadužen 8-stepeni automatski mjenjač. Postavljen na 19/20-inčnim felgama na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup 2 dimenzija 275/35/19 naprijed i 285/30/20 nazad, M3 CS iz mjesta do „stotke“ stiže za 3,4 sekunde i razvija elektronski ograničenih 302 km/h.

Vezani članci