{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška federalne Vlade razvojnim planovima VW-a u BiH

N
26.3.2004. u 13:28
0
0
Podrška federalne Vlade razvojnim planovima VW-a u BiH
0
Podrška federalne Vlade razvojnim planovima VW-a u BiH
Premijer Federacije BiH Ahmet Hadžipašić danas se u Sarajevu susreo s predstavnicima Volkswagena Sarajevo d.o.o. koje su predvodili predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Nadzornog odbora Lothar Sander i Nijaz Hastor, priopćeno je iz Vlade FBiH.
Tokom susreta i razgovora, premijer Hadžipašić je, između ostalog, kazao kako je opredjeljenje federalne Vlade da učini sve što je u okviru njezine nadležnosti da se u FBiH stvori povoljan poslovni ambijent koji će biti stimulativan za strane ulagače i njihovo poslovanje u našoj sredini.

Bila je to prilika za šire informisanje predstavnika federalne Vlade o dosadašnjim rezultatima i razvojnim planovima i mogućnostima tog i poduzeća PREVENT, koji su izvozno orijentirani s tendencijom daljnjeg povećanja izvoza i otvaranja novih radnih mjesta.

U osvrtu na ta pitanja, predstavnici Volkswagena su ukazali i na određene poteškoće čije bi otklanjanje znatno olakšalo daljnje poslovanje tih firmi, njihovo proširenje i razvoj.

To se, prije svega, odnosi na produženje važenja poreskih olakšica za automobile iz domaće proizvodnje, carinske povlastice i dosljednu primjenu Zakona o slobodnim zonama kako bi se u potpunosti omogućilo njihovo funkcioniranje i korištenje raspoloživih potencijala.

Uz isticanje značaja prisustva koncerna Volkswagen na našim prostorima, premijer Hadžipašić je izrazio spremnost federalne Vlade da, mjerama iz svoje nadležnosti, ali i pokretanjem inicijativa prema Vijeću ministara BiH, potakne i olakša realizaciju planirane proizvodnje i razvojnih planova automobilske i prateće industrije u Bosni i Hercegovini.

Dodatno R za Octaviju RS

29.03.2004. u 22:07

Dostavnjak za trkaću stazu

26.03.2004. u 11:48
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: