auto
0

Pirelli zimska guma koja "čita" površinu ceste

FENA
Pirelli lansira novu gumu Winter Sottozero Serie II na evropsko tržište. Gazna površina gume prilagođava se različitim cestovnim površinama, tipičnima za jesenske i zimske mjesece, povećavajući performanse i sigurnost na suhim i mokrim cestama, kao i na snijegu ili ledu.

Gazna površina gume prilagođava se različitim cestovnim površinama, tipičnima za jesenske i zimske mjesece, povećavajući performanse i sigurnost na suhim i mokrim cestama, kao i na snijegu ili ledu.

Visoko učinkovita zimska guma razvijena je kako bi odgovorila potrebama najzahtjevnijih vozača i kako bi se prilagodila svim cestovnim uvjetima tipičnima za jesenske i zimske mjesece. Karakteristike nove Pirellijeve gume su sigurnost i briga za okoliš, zahvaljujući kombinaciji inovativnih rješenja koja jamče izuzetne performanse i pouzdanost na snijegu i ledu, kao i na mokrim, bljuzgavim, klizavim i zaleđenim cestama koje su uobičajene za zimsku sezonu.

Nova Pirelli zimska guma, u prodaji od septembra, predstavlja nadogradnju i evoluciju gume Winter Sottozero, koja je uspješno lansirana na evropsko tržište prije 4 godine. Proizvodi se u 2 različite verzije namijenjene za različite brzine: W210/W240 za "high performance" klasu vozila i još ekstremnija W270, za super-sportske modele vozila.

Porsche, Maserati, Lamborghini, Ferrari, BMW, Bentley, Aston Martin i Alfa Romeo već su odabrali novu Pirelli zimsku gumu kao originalnu prvu ugradnju.

Dvije verzije gume Winter Sottozero Serie II sadrže mnoge tehnološke inovacije, od kojih su neke i patentirane, primajući i tako novu gumu u obitelj proizvoda koji su napravili revoluciju u tradicionalnom poimanju konstruiranja zimskih guma - to nisu isključivo zimske, nego sezonske gume, prikladne za sve vremenske i cestovne uvjete na koje možete naići u Europi od listopada do travnja.

Smjese gume su inovativne i prijateljski nastrojene prema okolišu i ekologiji, s aromatičnim uljima i smanjenom količinom teških metala. Univerzalna smjesa objedinjuje karakteristike različitih smjesa za mokre i zaleđene površine i optimizira ih, što rezultira poboljšanim performansama na mokrim površinama pri uobičajenim zimskim temperaturama, odnosno temperaturama ispod 7°C. Struktura je također inovativna, reproducirajući u zimskoj gumi performanse tipične za model P Zero Pirelli, "high performance" gumu odabranu od strane najvećih svjetskih proizvođača za ultimativne sportske modele vozila.

I gazna površina je inovativna: dopušta da se guma prilagodi površini, osiguravajući sigurnost i omogućavajući vožnju ugodnom u svim uvjetima, zahvaljujući sustavu kanala i strukturi interaktivnih lamela, koje se premještaju u pokretu i doslovno "grabe" različite vrste cestovnih površina. Winter Sottozero Serie II istovremeno reducira aquaplaning, dok značajno povećava trakciju cestovne površine, bočnu silu i držanje pravca pri kočenju.

Pirellijevi tehnolozi razvili su Winter Sottozero Serie II kako bi vozačima omogućili uživanje i sigurnost u vožnji, uslijed izazova globalnih promjena klimatskih uvjeta, razvoja europskih standarda i tržišta automobila.

Sve veća i češća nepredvidivost vremenskih uvjeta pokazala je potrebu za razvojem univerzalne gume koja može jamčiti sigurnost na snijegu i ledu, te istovremeno na mokrim ili bljuzgavim površinama kad temperature padaju ispod 7 stupnjeva i time automatski mijenjaju površinu ceste i ponašanje gume. Standardi se također mijenjaju: ekologija i sigurnost su osnove Evropske legislative cestovnog prometa, što za dizajn i proizvodnju guma znači korištenje smjesa i otopina koje ne uništavaju okoliš.

Zahtjevi tržišta također rastu: vozači žele zadovoljstvo u vožnji, dobre performanse i veću sigurnost, čak i u najtežim cestovnim uvjetima. Istovremeno, automobili postaju sve teži i snažniji, zbog čega su "high performance" gume potrebne i zimi.

Vezani članci