{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peugeot otvorio globalni dizajn studio

26.6.2012. u 23:53
0
2
Peugeot otvorio globalni dizajn studio
0
Peugeot Design Lab je nedavno otvoreni dizajn studio koji je nastao kao rezultat 200 godina iskustva u biznisu i 120 godina iskustva u dizajniranju automobila.

Novoosnovani Peugeot Design Lab nalazi se u PSA dizajn centru, ali će koristiti iskustva Peugeot-a iz drugih gradova poput Pariza, Šangaja, Sao Paola. Novi studio voditi će Canthal Loughnan, a odgovaraće direktno Gilles Vidalu direktoru Peugeot Style odjela.

Cilj dizajn studija je razvijati brend strategije za klijente izvan auto industrije kako bi povećali njihovu vrijednost i napravili prepoznatljiv identitet. Na prezentaciji dizajn studija predstavljen je portfelj različitih proizvoda od aviona do satova i nakita, kako bi prikazali u kojem smjeru radi dizajnerski tim.

“Danas je veoma zahtjevno dizajnirati automobil, a od dizajnera se očekuje da su sposobni predvidjeti sve veća očekivanja kupaca u segmentu kvaliteta, sigurnosti i sadržaja, a ujedno trebaju uvijek napraviti korak naprijed u dizajnu sa stilom koji treba biti inovativan, lijep i drugačiji”, istakao je Gilles Vidal, direktor Peugeot Style-a.


Peugeot Design Lab formiran je još 2010. godine pod uticajem izrade novog korporativnog identiteta Peugeot-a. Zajednička nit ovog inovativnog pristupa bila je želja kreativaca Peugeot-a da i eksternim klijentima stave svoje stečeno znanje iz auto industrije na raspolaganje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: