Peugeot EX1 oborio šest rekorda

S
Sarajevo-x.com
27.9.2010. u 11:44
0
2
Peugeot EX1 oborio šest rekorda
0
Peugeot EX1 oborio šest rekorda
Peugeot EX1, novo konceptualno vozilo na struju, je još jedna Peugeot inovacija koja je predstavljena kao dio obilježavanja jubilarnih 200 godina postojanja.
Iako je tek nedavno predstavljen, Peugeot EX1 je već oborio 3 svjetska rekorda u segmentu ubrzanja i 3 rekorda u izdržljivosti na stazi Linas-Montlhéry.

EX1 nije "klasični" roadster, već je njegova konstrukcija oblikovana kao "kapljica vode", sa stražnjim dijelom oko dva stražnja točka smještena vrlo blizu jedan drugog. Dimenzije putničke kabine smanjene su kako bi se težina mogla ravnomjerno rasporediti, a nema dodatne težine na prevjesima.

Struktura karoserije izrađena je od karbonskih vlakana radi optimalne težine i čvrstoće. Dimenzije automobila (visina od 0,9 m i širina od 1,77 m) pridonose ukupnoj efikasnosti, snižavanjem centra gravitacije i usavršenom aerodinamikom.

Električni motor je potencijalni izvor izuzetnog užitka u vožnji zahvaljujući izuzetnim mogućnostima ubrzanja, ali i tihom radu i lakoći upravljanja.

Na konceptnom automobilu EX1 nalaze se dva električna motora, po jedan u svakoj osovini, s ukupnom snagom od 340 KS.

Na temelju 200 godišnjeg iskustva i inspiracije Peugeot obnavlja svoj stil, vizualni identitet, kompletira svoju ponudu mobilnosti i utvrđuje svoje internacionalne ambicije. Peugeot nastavlja razvoj sa lansiranjem RCZ-a, ION-a, 100% električnog vozila, 408-ice u Kini, tri nova modela u Latino Americi i servisa “Mu by Peugeot” u Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: