auto
0

Peugeot 308 automobil godine u Rusiji

Sarajevo-x.com
Predstavništvo Peugeota u Rusiji za model 308 nagrađeno je priznanjem automobil 2009. godine. Dodjela nagrada se održala u "Muzeju za tehnologiju" uz prisustvo svih proizvođača automobila u Rusiji, akreditovanih novinara, kao i predstavnika "Za Roulem" media grupe.

Na dodjeli nagrada, koju je organizovao ruski najčitaniji automobilski magazin "Za Roulem“, Peugeot 308 proglašen je automobilom 2009. godine u kategoriji kompaktnih vozila. "Za Roulem“ je izabrao Peugeot 308 od svih najprodavanijih modela na ruskom tržištu koji su lansirani na njihovo tržište u 2008. godini.

Svi modeli su bili podijeljeni u devet kategorija, a glasovi su dodjeljivani na osnovu sedam kriterija uključujući i ponašanje na ulici, komfor, stil, nove tehnologije i cijenu. Peugeot 308 je od ukupno sedam kriterija osvojio najviše glasova u šest, što se po prvi put desilo u historiji izbora.

Bernd Schantz, direktor za međunarodne aktivnosti Peugeota, oduševljeno je istakao da je ova nagrada krunisala veoma uspješnu godinu za Peugeot na ruskom tržištu, gdje je u 2008. godini Peugeot postigao rast od 92% u značajnoj mjeri zahvaljujući upravo modelu 308.

Nagrada "Za Roulem“ je najprestižnija nagrada za automobile u Rusiji, jer pobjednike biraju čitaoci magazina, a po značajnosti u auto industriji je u rangu sa nagradom "Zlatni volan“ u Njemačkoj.