auto
0

Peugeot 205 nije posustao ni nakon više od 500.000 kilometara

Klix.ba
Nakon uspješnih prodajnih rezultata koje ostvaruje novi Peugeot 208, francuska kompanija uspjeh svojih modela koji počinju brojem 2 proslavila je uz priču o jednom običnom malom pouzdanom Peugeotu 205.

Pokazujući svoju zavidnu izdržljivost, metalik plavi Peugeot 205, kojeg je 1990. godine kupio Britanac John Clive, do sada je prešao 543.958 kilometara. Osim redovnih servisa na automobilu nikada nije bilo nikakvih vanrednih servisnih intervencija.

Nažalost, John je preminuo u decembru prošle godine, ali robusni Peugeot, koji je nosio nadimak "fly" izgleda kao da je spreman za novih pola miliona kilometara. Govoreći o automobilu, Johnova supruga Penny kaže da je odigrao važnu ulogu u životu njihove porodice. "Išli smo svuda našim automobilom i baš nikada nas nije iznevjerio“, kaže gospođa Penny. Andrew Didlick, Peugeotov direktor komunikacija, kaže: "Peugeot 205 se smatra jednim od najvažnijih modela u historiji kompanije, jer je odigrao ključnu rolu u ozdravljenju Peugeota, koji je poput mnogih drugih kompanija osamdesetih godina prolazio kroz teška tržišna vremena. Ljubav prema tom automobilu i danas je veoma izražena. Zabavan, upravljiv i jeftin, Peugeot 205 ostvario je veliku popularnost i osvojio mnoge nagrade".

Nakon svega, gospođa Penny je odlučila da će automobil pokloniti studentima mašinstva na Eastleigh Collegu, jer misli da je odličan primjer kako i u buduće praviti kvalitetne automobile koji odbijaju ostariti.