Pogodnosti i za fizička lica
0

Petrol poslovna kartica za uštedu u prevozu i logistici

Klix.ba
Sudeći po svakodnevnim reakcijama kupaca Petrol BH Oil Company u Bosni i Hercegovini, ponuđeni kvalitet, sigurnost i stabilnost, kao trajna usmjerenost ove kompanije prema kupcima u Bosni i Hercegovini pokazuje da je odabrana putanja ispravna i prepoznata.
Kompanija Petrol BH Oil Company nudi svim pravnim licima mogućnost korištenja Petrolove poslovne kartice kako u BiH tako i u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu. Kartica se može koristiti u mreži koja broji preko 460 benzinskih servisa. Prednosti korištenja Petrolove kartice su odgođeno plaćanje, stroga kontrola troškova kao i mnoge druge pogodnosti.

Fleksibilne usluge, koju nudi siva kartica korisnicima, je posebno važna u veoma zahtjevnim ekonomskim uslovima, jer prije svega omogućuje potpunu kontrolu troškova, uštedu na troškovima prijevoza i logistike, ali i uvođenje mogućnosti odgode plaćanja po kartici. Preglednost na zbirnom polumjesečnom računu se postiže specifikacijom troškova po karticama, a praćenje je moguće u svakom trenutku putem interneta sa tačnim prikazom kupovina po datumu, razdoblju, vrsti robe, količini i prodajnom mjestu. Bez troškova upisnine ili članarine, dobijanje kartice je uz ispunjeni zahtjev za izdavanje veoma jednostavno i mogu se preuzeti na benziskim pumpama ili na web stranici Petrola.

Aleksandar Malahovsky, direktor Petrol BH Oil Company posebno ističe zadovoljstvo reakcijama kupaca na slijedeći način: "Goriva Q Max su učvrstila povjerenje kupaca u BiH prema kvaliteti Petrol proizvoda, a tome u prilog govori i činjenica da se broj kupaca u odnosu na prošlu godinu povećao za više od 5%. Jednačina je veoma jednostavna, mi imamo zadatak da konstantno unapređujemo efikasnost organizacije rada u svim segmentima poslovanja, a da bi to ostvarili naš zadatak je što više ispuniti očekivanja tržišta.“

Na svih 37 benzinskih pumpi u BiH, Petrol je u maju 2012. uveo nova Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu. Goriva, koja po svojim specifikacijama nadilaze aktuelne evropske standarde na tom području, su po reakcijama kupaca prilagođena njihovim aktuelnim zahtijevima - manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, te smanjenju emisije štetnih materija u okolinu. Petrol potrošačima u BiH nudi i visokokvalitetan Petrol Q Max 100, koji dodatno jača Petrolovu poziciju u odnosu na konkurenciju na bh.tržištu.

Potpisivanjem ugovora o saradnji, početkom 2013. ozvaničena je i nova pogodnost za sve članove BIHAMK-a, u skladu s kojim kupci imaju pravo ostvariti popust od 0,05 KM/po litru ukoliko su članovi BIHAMK-a. Dovoljno je da kupac pokaže BIHAMK člansku karticu i popust se obračunava direktno na kasi prilikom plaćanja. Cilj Petrola je da u ovim nestabilnim vremenima kupcu ponudi nešto više za svoj novac, vrhunski proizvod i uslugu za prihvatljivu cijenu, te da pored punog rezervoara goriva ostane i nekoliko konvertibilnih maraka za telefonsku dopunu, sok, grickalice ili neko drugo osvježenje. U prvih mjesec dana akcije na benzinskim pumpama Petrola učlanilo se novih 300 članova BiHAMK-a. To je zaista dobar pokazatelj da su kupci prepoznali benefit koji imaju sipajući na Petrol benzinskim pumpama.