{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet zvjezdica za Audi A6 na Euro NCAP crashtestu

S
25.8.2011. u 10:53
0
1
Pet zvjezdica za Audi A6 na Euro NCAP crashtestu
0
Pet zvjezdica za Audi A6 na Euro NCAP crashtestu
Evropski crashtest program Euro NCAP ocijenio je pasivnu sigurnost novog Audija A6 najvećom ocjenom. S maksimalnih pet zvjezdica za zaštitu putnika, djece i pješaka, A6 je potvrđeno najsigurniji automobil u klasi. Najbolje rezultate A6 je postigao i u domenu sigurnosti pri frontalnim i bočnim testiranjima na sudare.
Na osnovu postroženih pravila evropskog crashtest programa, Euro NCAP testirana vozila moraju postići odlične rezultate u četiri kategorije da bi mogla zaslužili pet zvjezdica. Pri tome zahtjevi Euro NCAP-a značajno nadmašuju evropske zakone.

Novi Audi A6 pokazao se najboljim u kategoriji zaštite vozača i suvozača pri frontalnim i bočnim testiranjima na sudare. U ovom automobilu djeca su također savršeno zaštićena i bezbjedna.

Uz visok nivo aktivne i pasivne sigurnosti za zaštitu odraslih putnika i djece unutar Audija A6, njegove mjere zaštite pješaka i biciklista igraju važnu ulogu u ostvarenju vrhunskih rezultata: kroz savršeno oblikovane elemente karoserije, s posebnim strukturama na prednjem dijelu automobila koje pomažu pri smanjenju rizika od povreda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: