|

Pet EuroNCAP zvjezdica za Toyotu C-HR

Pet EuroNCAP zvjezdica za Toyotu C-HR
0
Klix.ba
8.3.2017. u 14:35
5
komentara
0

dijeljenja
Pet EuroNCAP zvjezdica za Toyotu C-HR Foto: Klix.ba/Arhiv
Toyota C-HR dobiva visoku ocjenu za zaštitu putnika i aktivnu sigurnost. Platforma utemeljena na Toyota New Global Architecture i korištenje čelika visoke čvrstoće za karoseriju vozila daju čvrstoću konstrukcije.
Potpuno nova Toyota C-HR je osigurala najvišu ocjenu od pet zvjezdica u neovisnom ispitivanju sigurnosti Euro NCAP. Povrh toga što nudi odličnu zaštitu putnika u slučaju sudara, ovaj model je postigao vrlo dobre rezultate u aktivnoj sigurnosti.

C-HR je postigao odličan rezultat od 95 posto za sveukupnu zaštitu odraslih putnika, 77 posto za zaštitu djece u vozilu, 76 posto za zaštitu pješaka te 78 posto za funkcije pomoćne zaštite.U svom je izvještaju Euro NCAP pohvalio C-HR za rezultat u čeonom sudaru s pomakom i za osvajanje maksimalnog broja bodova u bočnom sudaru s preprekom te u opakijem bočnom sudaru sa stupom.

Performanse Toyote Toyota C-HR na crash testu rezultat su temeljne snage njezine platforme koja se temelji na Toyota New Global Architecture i karoserije koja dobro koristi brižljivo raspoređena ojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće radi upijanja i usmjeravanja snage sudara od putničke kabine.

Kao dio Toyotine posvećenosti širenju pristupa naprednoj sigurnosnoj opremi, Toyota Safety Sense se ugrađuje kao standardna oprema u cijelu ponudu modela C-HR. Ovaj sigurnosni paket uključuje sustav predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) s prepoznavanjem pješaka, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control - ACC), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA) sa zakretanjem upravljača, automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB) i čitanje prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA).

Sustav predsudarne zaštite na C-HR je osvojio maksimalan broj bodova na ispitivanju pri malim, gradskim brzinama, pri čemu su sudari izbjegnuti pri svim brzinama. Čak i pri većim brzinama, na autocesti, Toyota Safety Sense pokazuje dobre performanse. Kod približavanja sporom automobilu, sudar je izbjegnut pri svim ispitnim brzinama. Kod približavanja automobilu u mirovanju ili automobilu koji usporava, sudar je izbjegnut u većini slučajeva, a posljedice su smanjene u ostalim slučajevima.

Funkcija prepoznavanja pješaka ovog sustava je isto tako pokazala dobre performanse jer je sudar s pješakom izbjegnut pri svim malim ispitnim brzinama, a pri većim brzinama, sudar je izbjegnut ili su ublažene posljedice.

“Ovi vrlo dobri rezultati sigurnosti, posebice u aktivnoj sigurnosti, pokazuju da Toyota C-HR ima mnogo više za ponuditi osim dojmljivog izgleda. Naš je cilj bio načiniti C-HR dinamički zabavnim i sigurnim za vožnju”, kaže Karl Schlicht, Izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe za prodaju. “Sigurnost je i bit će vrlo važna u našem razvoju proizvoda. Toyota Safety Sense je veliki iskorak prema sigurnim automobilima te se sada prelio u sve naše modele, uključujući i njegovo uvođenje kao standardne opreme na novi Toyota Yaris za 2017. godinu”, zaključuje Karl.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...