Auto Bild Allrad
0

Passat Alltrack i Touareg Hybrid najbolji automobili 2012.

Sarajevo-x.com
Preko 120 000 čitatelja magazina Auto Bild Allrad ove je godine glasalo za svoje favorite. Pobjednički tron zauzela su čak dva Volkswagena: Passat Alltrack i Touareg Hybrid.

Evropski najtiražniji stručni magazin o automobilima s pogonom na sve točkove, Auto Bild Allrad, sinoć je u Frankfurtu svečano dodijelio ovogodišnje nagrade za "Najbolje automobile 2012": kategoriju "Allrad Crossover" osvojio je novi Passat Alltrack, dok je pobjedu u klasi "Allrad-hibridnih automobila" osigurao Touareg Hybrid.

Inače, Passat Alltrack je svestrana, terenski sposobna i iznimno prostrana varijanta Passata. Ovaj automobil dobio je i offroad-režim vožnje, na kojeg su do sada polagali pravo samo čistokrvni terenci poput Tiguana i Touarega, te masivnu zaštitu podvozja i podignuti ovjes. Ne samo da je ovo poboljšalo njegove manevarske sposobnosti na lošoj podlozi, već i penjanje i spuštanje sa 3% viših prepreka.

Passat Alltrack je i optički krenuo novim putem: okviri prozora, kućišta vanjskih retrovizora, rešetka hladnjaka – sve ovo je izvedeno u luksuznom kromu. Među ekskluzivne detalje svakako se ubrajaju i 17-inčni lakometalni točkovi tipa "Valley", srebrni krovni nosač, kao i „Alltrack"-logo na prednjem i stražnjem kraju vozila.

Touareg Hybrid se od samog dolaska na tržište, prije dvije godine, nametnuo kao savršen spoj inovativne tehnologije i savremenih upotrebnih vrijednosti. S prosječnom potrošnjom goriva od tek 8,2 l/100 km, Touareg Hybrid predstavlja uzor u klasi terenskih vozila s benzinskim motorima, dok s vučnom silom od 3,5 tone može poslužiti kao idealno vučno vozilo.

Pogonski sklop Touareg Hybrida čine V6 TSI s kompresorskim punjenjem i snagom od 245 kW / 333 KS, potom 8-stepeni automatski mjenjač specijalno prilagođen hibridnoj i offroad upotrebi, kao i električni motor od 34,3 kW / 46 KS. Energija pohranjena u nikal-metal-hibridnoj bateriji (NiMH) sasvim je dovoljna za vožnju na čisto električni pogon u dužini od dva kilometra, pri brzini od 50 km/h.