auto
61

Ovako bi mogao izgledati Volkswagen CC Shooting Brake

Klix.ba
Studio RM Design je u saradnji sa magazinom Auto Test napravio rendere koji otkrivaju kako bi mogao izgledati Volkswagen CC Shooting Brake.

U julu su objavljeni renderi imaginarne Shooting Brake verzije potpuno novog Passata B8, a sada je holandski dizajner Remco Meulendijk napravio rendere Volkswagena CC. Renderi su interesantni jer postoje glasine da će CC Shooting Brake zaista ugledati svjetlo dana.

Potpuno novi CC će se pojaviti na tržištu u drugoj polovini 2016. godine bez imena Passat, što bi moglo rezultirati alternativom, elegantnijim Passatom Variant, modelom koji će biti baziran na Alltrack verziji, a koja stiže 2016. godine.

Do tada će sedan i karavan pokušati privući što je više kupaca moguće zahvaljujući novom dizajnu, LED prednjim i stražnjim svjetlima, novoj tehnologiji i snažnim motorima s obzirom da 2.0-litarski TSI isporučuje 280 KS, a 2.0-litarski TDI bi-turbo motor sa 240 KS.

U ponudi je i plug-in hibrid koji predstavlja kombinaciju 1,4-litarski TSI motora i električnog motora koji zajednički isporučuju 211 KS.