Samo kao karavan
106

Ovako bi mogao izgledati novi Passat

D. B.
Pad potražnje za sedanima je natjerao proizvođače da ograniče prodaju na određenim tržištima ili da u potpunosti ukinu ovaj segment. Volkswagen je odlučio zadržati Passat u karavanskoj formi, a sada postoji nagovještaj kako bi mogao izgledati.

Volkswagen neće nuditi Passat kao sedan u većem dijelu Evrope, nego će dostupan biti samo karavan. To nije iznenađenje, jer karavanska izvedba poznata kao Passat Variant privlači više kupaca na Starom kontinentu u odnosu na sedan.

Sljedeća generacija Passata je uočena prilikom testiranja s "lažnim" panelima, no magazin Kolesa je objavio rendere koji nagovještavaju mogući izgled budućeg karavana.

Naprijed su svjetla poput onih koja ima Golf, a prisutni su i elementi modela Lamando L, koji je ekskluzivan za kinesko tržište. Render sadrži i elegantniju liniju krova te duže prozore, a te karakteristike su uočene na testnom automobilu. Velika je vjerovatnoća da će se stražnja svjetla protezati cijelom dužinom.

Sljedeća generacija Passata je u ranoj fazi razvoja, tako da ima malo informacija o njoj. Očekuju se blagi hibridni i plug-in hibridni, a možda i dizelski pogon za evropsko tržište.