auto
3

Ovako bi mogao izgledati Ferrari J50 Coupe

Klix.ba
Ferrari J50 Coupe
Ferrari je prije nekoliko dana predstavio svoj ultraekskluzivni roadster J50, a sada je holandski umjetnik Remco Meulendijk iz studija RM Design iskoristio Photoshop i predstavio svoju ideju o coupe verziji.

Dizajniran kako bi obilježio pedesetu godišnjicu Ferrarija u Japanu, roadster J50 je baziran na modelu 488 Spider, što znači da ovaj imaginarni J50 Coupe predstavlja atraktivniju verziju modela 488 GTB.

Kompanija iz Maranella planira proizvesti samo 10 primjeraka modela J50, ali govora o zamjeni dvodijelnog targa krova fiksnim nije bilo. Ako bi kojim slučajem Ferrari odlučio proizvesti coupe, on bi definitivno bio rasprodan za svega nekoliko dana s obzirom na to da je roadster već sada veliki hit u Zemlji izlazećeg sunca.

Ne samo da bi J50 Coupe bio ekskluzivniji od modela 488 GTB, nego bi imao i dodatnih 20 KS zahvaljujući tuniranju 3,9-litarskog V8 biturbo motora koji bi isporučivao ukupno 690 KS.

Vrijeme će pokazati da li će se J50 Coupe pojaviti na tržištu, no, uzimajući u obzir izgled automobila na renderu, tome se treba nadati. Neki će reći da izgleda bolje od roadstera.