auto
58

Ovako bi mogao izgledati Bugatti Chiron Grand Sport

Klix.ba
Zahvaljujući renderu koji je napravio grafički dizajner Theophilus Chin, sada možemo vidjeti kako bi mogao izgledati Bugatti Chiron Grand Sport.

Bugatti planira proizvodnju više od 500 primjeraka novog hiperautomobila, odnosno modela Chiron, a već je primio mnogo narudžbi, čak i prije nego je predstavljen u martu na Sajmu automobila u Ženevi. Isporuke se očekuju u oktobru ove godine, a u ovom trenutku je dostupno manje od 350 automobila jer je potražnja "nevjerovatna".

Bugatti će godišnje proizvoditi 65 automobila, tako da se može očekivati nekoliko različitih verzija i specijalnih modifikacija automobila. S obzirom na to da je Veyron imao Grand Sport verziju, sa sigurnošću se može reći da će i Chiron biti ponuđen kao roadster. Chin je napravio render kojim je otkrio kako bi Chiron Grand Sport mogao izgledati. Svoj projekt je nazvao "najopakijim, najluđim i najbržim 'fenom' na svijetu".

Podsjećanja radi, njegov prethodnik je mogao dostići brzinu od 360 km/h sa spuštenim, a 407 km/h sa podignutim krovom. Realno je očekivati da će maksimalna brzina Chirona biti nešto veća.