Objavljen render
5

Ovako bi mogao izgledati BMW Serija 2 Gran Coupe

Klix.ba
Njemačka kompanija BMW nastavlja širiti svoju ponudu, a fotografi su uspjeli napraviti fotografije Serije 2 Gran Coupe koja je u fazi razvoja. Na osnovu fotografija je kreiran render.

Baš kao što je slučaj sa standardnim sedanom, "četverovratni coupe" koristi UKL platformu, koja je već dio Serije 2 Active Tourera i Gran Tourera. To znači da će automobil imati pogon na prednje točkove, dok će xDrive pogon na sva četiri točka biti dostupan kao opcija.

BMW je ranije saopćio da za modele s pogonom na prednje točkove neće biti M tretmana, tako ne treba očekivati M2 Gran Coupe. Osim toga, još uvijek nismo vidjeli M4 Gran Coupe.

Prema nekim izvještajima, BMW Serija 2 Gran Coupe će se pojaviti na tržištu 2021. godine, ali postoji šansa da se to dogodi i ranije jer su prototipi s produkcijskom karoserijom već primijećeni na testiranju u javnosti, tako da ne bi bilo iznenađenje da automobil bude predstavljen krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Verzija M240i će biti najsnažnija, a pokretat će je 2,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem, koji razvija 300 KS. Snaga će se prenositi na sva četiri točka.

Kada se pojavi na tržištu BMW Serija 2 Gran Coupe će biti rival sljedećoj generaciji Mercedesa CLA, kao i Audijevom takozvanom A3 Liftbacku. Spekuliše se da će kompanija iz Ingolstadta namjerava odustati od trovratnog modela A3 te ga zamijeniti sa sedanom koji će imati liniju krova poput one u slučaju model TT Sportback.

Vezani članci