Objavljen render
9

Ovako bi mogao izgledati BMW M2 CS

Klix.ba
BMW-ovi CS modeli su korak ispred standardne M ponude, a primjer je M4 CS sa 460 KS, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi. Sada se pojavio render koji nagovještava kako bi mogao izgledati M2 CS.

Magazin Cars je objavio render na kojem se vidi M2 s novim naplacima, agresivnijim izgledom i novim difuzorom od karbonskih vlakana. Na sjedištima su ušivene M Performance boje, a automobil ima niži centar gravitacije. Detalja o performansama nema, ali se pretpostavlja da će snaga biti povećana na 400 KS, što je više u odnosu na 365 KS standardnog modela M2.

Kao što je slučaj s modelom M4 CS, M2 CS bi također mogao biti ograničen na određeni broj primjeraka. BMW je saopćio da će kupcima biti dostupno svega 3.000 primjeraka modela M4 CS.

BMW M2 CS bi trebalo da se pojavi krajem 2018. godine s izborom između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog automatskog mjenjača.

Zasad se kupci moraju zadovoljiti standardnim modelom M2, čiji motor razvija 365 KS. Automobil do "stotke" stiže za nešto više od 4 sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 262 km/h.