Mašta je dozvoljena
11

Ovako bi izgledao Lamborghini Urus pickup

Klix.ba
Lamborghini Urus je trenutno top automobilska tema u posljednjih nekoliko sedmica, a sada se pojavio render koji pokazuje kako bi izgledao u pickup varijanti.

Urus je revolucija u svom segmentu zahvaljujući tome što od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 3,95 sekundi, no, uprkos odličnim performansama, mnogi fanovi talijanskog proizvođača su rezervisani kada je riječ o njegovom dizajnu.

Već ranije smo ga vidjeli kako izgleda kao dvovratni coupe-SUV, a sada je dizajner X-Tomi Design iz Mađarske napravio render kojim pokazuje kako on zamišlja pickup verziju Urusa.

Iako zvuči čudno, automobil izgleda privlačno, a pickup varijanta više odgovara vozilu s dužim međuosovinskim rastojanjem. Prostor za teret doprinosi izgledu bočnog profila. Naravno, ne treba očekivati proizvodnju pickupa, jer je Lamborghini fokusiran na svoja tri ključna modela, Aventador, Huracan i Urus, kao i na njihove nasljednike.

Lamborghini trenutno promoviše svoj super SUV, a prva lokacija izvan Italije na kojoj se pojavio bio je Singapur. Prodaja Urusa počinje početkom naredne godine, a kompanija godišnje želi isporučivati više od 3.500 automobila. Velike nade polaže u kinesko tržište.

U početku će Urus biti dostupan ekskluzivno sa 4,0-litarskim biturbo V8 motorom, koji isporučuje 650 KS i 850 Nm obrtnog momenta. U budućnosti se očekuje plug-in hibridna verzija, a prema nekim izvorima, koristit će motor iz Porschea Panamere Turbo S E-Hybrid, koji će u ovom slučaju razvijati 680 KS i 850 Nm obrtnog momenta.