Za različite svrhe
8

Ovako bi izgledao Cybertruck napravljen za policiju

DP
Foto: Tesla
Foto: Tesla
Pola miliona rezervacija Cybertrucka stiglo je na adresu Tesle, a depozit od 100 dolara jedan je od razloga velikog broja narudžbi futurističkog kamioneta. No, jeste li se zapitali kako bi Cybertruck izgledao u "policijskom ruhu".

Izvještaji govore da će najviše vozila završiti u garažama privatnih kupaca. Značajan broj automobila bit će ponuđen kompanijama i javnim institucijama koje žele da Cybertruck postane dio njihovog voznog parka.

Lease Fletcher otkriva izgled nekoliko Tesla Cybertruck automobila dizajniranih za potrebe policije i hitnih službi širom SAD-a.

Vozilo namijenjeno njujorškoj policiji ima bijelu i plavu boju, a na krovu se vide neizostavna rotacijska svjetla.

Među rješenjima nalazi se Cybertruck dizajniran za potrebe obalne straže s terenskim gumama i autentičnim prednjim branikom. Na krovu se nalazi masivna traka s LED svjetlima.

Osim spomenutih automobila, Tesla želi proizvoditi vozila namijenjena službama kao što su hitna pomoć, pošta, taksi i aviokompanija, piše Carscoops.

Izvršni direktor Elon Musk je proteklog tjedna izjavio da traži lokaciju gdje će graditi ogromnu tvornicu za proizvodnju Cybertrucka. Još uvijek je nepoznato ime države u SAD-u gdje će pogoni biti smješteni.