auto
0

Otkriven identitet The Stiga iz emisije "Top Gear"

Sarajevo-x.com
Ben Collins
Ben Collins
Pravi identitet misterioznog test-vozača iz emisije "Top Gear" koja se prikazuje na BBC-u je konačno otkriven. Tajnu identiteta vozača poznatog pod nadimkom The Stig, BBC je čuvao punih sedam godina.

Novi dokazi pokazuju da je test-vozač The Stig zapravo Ben Collins, tridesetpetogodišnji profesionalni vozač iz Bristola. BBC poduzima sve legalne radnje kako bi spriječio objavljivanje njegove biografije.

Za Collinsa se i prije sumnjalo da je on u stvari tajanstveni vozač ali sada konačno dokumenti kompanije otkrivaju vezu između njega i The Stiga.

Računi vozačeve kompanije "Collins Autosport" pokazuju da je ostvaren komercijalni odnos sa emisijom "Top Gear" u isto vrijeme kada se The Stig pojavljivao u emisiji.

Računi potiču iz decembra 2003. godine, samo mjesec dana nakon što se The Stig prvi put pojavio u emisiji, a koji se odnose na "vozačke usluge" za BBC-jevu emisiju "Top Gear".

Kada su novinari pozvali Collinsa i upitali ga da li je on zaista The Stig, Collins je rekao da ne može razgovarati jer ulazi u tunel. Pozivi upućeni kasnije su bili preusmjereni na sekretaricu.

Britanski "Daily Mail" je prošle sedmice otkrio da BBC očajno pokušava sakriti otkrivanje identiteta The Stiga te su u cijeli slučaj uključeni i advokati.

Collins je navodno upozoren da će otkrivanjem svog identiteta prekršiti ugovor. Insajderi kažu da bi BBC mogao kazniti i otpustiti vozača, a drugi kažu da bi Collins mogao svojevoljno dati otkaz.